17
Nov

Vlad T. Popescu: Irealitatea imediată

   Posted by: Dan   in Scriito®ul de la 5

Irealitatea imediată, de Vlad T. PopescuVlad T. Popescu
Irealitatea imediată
Teoria şi practica esoterică
Cu aplicaţii în Reiki, autocontrol şi Qi Gong
Editura DAO PSI

ISBN 978-973-87913-8-1
Format 13×20 cm
160 pagini
30 lei

“Ne ferim de mister cum ne ferim de păcat, avem o adevărată fobie faţă de mister şi faţă de aparenta pierdere a controlului. Poate exista un compromis al acestei subiectivităţi care să ţină loc de obiectivitate? Există undeva o punte între Biblie şi Darwin pe care să putem păşi în siguranţă şi fără să ne simţim ridicoli sau marginalizaţi? Este religia un caz particular al ştiinţei? Cum am putea numi această ştiinţă?” (Vlad T. Popescu)

Spiritul: “Nu credeţi în buna credinţă a tradiţiilor, chiar dacă datează de generaţii şi sunt larg răspândite. Nu credeţi un lucru numai pentru că mulţi alţii vorbesc despre el. Nu credeţi în bunele intenţii ale înţelepţilor din vremurile trecute. Nu credeţi în ceea ce v-aţi imaginat, sugestionându-vă că un zeu a fost sursa voastră de inspiraţie. Nu credeţi în autoritatea maeştrilor şi a preoţilor. După ce examinaţi totul, credeţi numai în ceea ce aţi verificat şi experimentat singuri şi consideraţi a fi rezonabil după felul vostru de a fi.” (Buddha)

Autorul: “Fenomenele oculte, terapiile alternative, misticismul religios şi tehnicile orientale de evoluţie spirituală pot fi grupate într-o categorie mai generală a culturii esoterice/mistice care pare «neiniţiatului» că se desfăşoară într-o „irealitate imediată“, făcând parte dintr-o teorie a conspiraţiei sau fiind o şarlatanie.
Ne ferim de mister cum ne ferim de păcat, avem o adevărată fobie faţă de mister şi faţă de aparenta pierdere a controlului. Poate exista un compromis al acestei subiectivităţi care să ţină loc de obiectivitate? Există undeva o punte între Biblie şi Darwin pe care să putem păşi în siguranţă şi fără să ne simţim ridicoli sau marginalizaţi? Este religia un caz particular al ştiinţei? Cum am putea numi această ştiinţă?
Nu există un program ideal, valabil pentru orice om, indiferent de spaţiul cultural din care provine, indiferent de tipul lui psiho-somatic, dar, pentru evoluţia spirituală pe care şi-ar dori-o cititorii acestei cărţi, sunt de gândit câţiva paşi, adaptabili la stilul de viaţă ai fiecăruia, câteva elemente universal valabile în cadrul cărora cel angajat pe drumul evoluţiei spirituale poate alege în cunoştinţă de cauză lucrurile care i se potrivesc.” (Vlad T. Popescu)

Cititorul: “Nu stiu altii cum sunt dar, credeti-ma pe cuvânt, mie imi vine al naibii de greu sa vorbesc despre cartea unui scriitor pe care il cunosc personal. Partea buna e ca nu cunosc prea multi. 🙂
Se implinesc curând trei ani de când i-am fost prezentat domnului Vlad Popescu, care foarte curând a devenit Vlad si apoi, dupa un alt scurt rastimp, un foarte stimabil Monşer. Am fost mândru atunci când m-a acceptat sa ucenicesc pe lânga maestriile sale: editor, scriitor, publicist, tehnoredactor, “book-marketer”, traducator, programator, web designer, blogger, fumator, bucatar etc. Are si defecte, dar despre ele am sa vorbesc cu ocazia lansarii urmatorului volum; poate asa il conving sa publice mai des! 🙂
Intentionat am lasat mai la urma poate cea mai draga lui maestrie: Teoria si practica esoterica. Recunosc ca aici am vorbit limbi diferite; in ciuda argumentelor de bun simt care imi erau prezentate, m-am incapatânat sa ramân un demn urmas al lui Toma (evident, necredinciosul!), izolat in armura sa nesimtitoare si – cel putin aparent – impenetrabila. De câte ori ne-am contrazis pe tema evolutiei spirituale, tot el (Monşer) imi inchidea gura, cu modestia superioara a unui Maestru budist: “…sunt de gândit câţiva paşi, adaptabili la stilul de viaţă ai fiecăruia, câteva elemente universal valabile în cadrul cărora cel angajat pe drumul evoluţiei spirituale poate alege în cunoştinţă de cauză lucrurile care i se potrivesc.” Exact ca in carte.
Apropo de carte, ar trebui sa scriu si despre ea. Din pacate inca nu o am, deci nu am citit-o. Asa ca nu pot sa scriu acum despre ea, dar pot sa promit ca voi reveni, probabil dupa 24 noiembrie (data lansarii oficiale, v. detalii mai jos). Azi am simtit nevoia sa vorbesc putin despre autor. Felicitari, Monşer! Ma bucur sincer. Stiu ca ma crezi.” (Dan Costinas)

Din cuprins: Cunoaşterea dogmatică • Fizica irealităţii imediate • Geometria sacră • Mistica populară vs. şcoala esoterică • Simbolul • Şarpele Kundalini • Reîntruparea • Vizualizarea, vederea în „astral“ • Mudre • Lupta şi protecţia PSI • De la gând la materie şi înapoi. Autocontrolul • Cuvântul: rugăciunea, algoritmul, mantra • Cronica akaşă, câmpul-A • Text revelat, text iniţiatic • Glosarul parametrilor „populari“ • Programul evoluţiei spirituale • Pseudo-ontologie

Lansare: Târgul Gaudeamus, 24 noiembrie 2007 la standul Editurii DAO PSI la ora 15.00

Unde gasim cartea: Editura DAO PSISfat.infoGoodmorning.RO

Dan Costinas

This entry was posted on Saturday, November 17th, 2007 at 06:53 and is filed under Scriito®ul de la 5. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.

2 comments so far

nusa
 1 

Felicitari pentru un subiect atat de interesant, incitant si care tulbura pe masura ce distruge/zideste in acelasi timp/ritm.
Si eu vreau cartea!
“Irealitatea imediata” – eu o percep ca pe o realitate-vie-imediata, ineluctabila kosmosului (interior)propriu Fiintei (umane), autogeneratoare, autosuficienta si sacra.
(Cum faceti cu scriitorii putini pe care ii cunoasteti im-personal, draga cititorule? 🙂 )

August 20th, 2009 at 15:28
nusa
 2 

“Am toate motivele sa sper ca anihilarea civilizatiei noastre, la al carei inceput asistam deja, va incheia definitiv ciclul in care ne aflam integrati de cateva mii de ani si va ingadui reaparitia celuilalt tip de umanitate, care nu traieste ca noi, in timpul istoric, ci numai in clipa, adica in eternitate…”

“Am inteles ca exista aici, pe pamant, langa noi, la indemana noastra si totusi invizibil celorlalti, inaccesibil celor neinitiati- exista un spatiu privilegiat, un loc paradisiac, pe care, daca ai avut norocul sa-l cunosti, nu-l mai poti uita, apoi, toata viata…”

Mircea Eliade, “Noaptea de Sanziane”

Mie mi se pare ca Mircea Eliade vrea sa sfasie atunci cand scrie si sa vindece cu “parfum de trandafiri scuturati de ploaie”.
(asa mi-a venit!)

August 20th, 2009 at 21:12