4
Jan

Gourmanderie: Jumari de Manciuria

   Posted by: Dan   in Aberatia din galantar

Prostia se plateste scump: Cine nu invata din pataniile altora e neglijent; cine nu invata din propriile greseli e un bou.

Jumari (de Manciuria?)29 decembrie 2007.
Plaza Romania, G’Market. Cumparaturi febrile de sezon. Printre alte foarte multe “porcarii”, punem in carucior si o tava cu jumari. Porc n-am taiat si nici n-am asomat, din variate motive obiective, inclusiv acela ca locuim tocmai la etajul 5. Dar un mezelic tot as gusta, mai ales ca produsul nu arata rau deloc. Casc bine ochii la termenul de valabilitate ca orice Stan Patitu’ care se respecta si dau ok-ul din acest punct de vedere. Pe banda de la casa pun toate cele câteva zeci de produse si, ca de obicei, de-abia astept sa se termine procedurile de taxare si impunguire ca sa pot iesi la aer curat (Marlboro lights scurt, n.r.) 
Nu mai lungesc inutil povestea. Ideea e ca, abia odata ajunsi acasa, am observat pretul aberant pe care l-am platit – ca un veritabil FRAIER care se respecta – pentru 0,55 kg de jumari: 49,36 RON!

Jumari (de Manciuria?) - DovadaDe banii astia as fi putut cumpara: 2 kg de ceafa afumata, sau 1 kg de salam de Sibiu, ori 35 de cutii de ceai de menta si tot imi mai ramânea ceva maruntis pentru niscaiva icre negre. “G’Market va continua sa ofere super-preturi, promotii si multe surprize…”
Curat super-pret, halal promotie si sta-v-ar in gât surpriza sa va stea! Ca nici daca ar fi fost jumari de Manciuria, cu tot cu accize si taxe de asomare n-ar fi costat atât.

Pentru ca nu am nimic impotriva caprei vecinului, va invit prieteneste sa bagati bine de seama daca va trece prin cap sa cumparati oareceva turcisme (de Manciuria) de prin G’Market-uri. 

Dan Costinas

This entry was posted on Friday, January 4th, 2008 at 00:23 and is filed under Aberatia din galantar. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed at this time.