5
Jan

N-o sa mai fumam ca turcii

   Posted by: Dan   in Sa tesem frumos

CAMPANIE PENTRU CONTRA: Castigat ridendo…

N-o sa mai fumam ca turciiGata. Kaput. Nada. Finish.
Parlamentul de la Ankara a votat: Se interzice fumatul in restaurante si cafenele, in institutiile statului, in scoli, in locuri publice, in sali de spectacole, pe stadioane, in spitale, la bordul avioanelor si… in autobuze.

Premierul turc Erdoğan, el insusi binecunoscut ca inrait anti-tabac, declara recent ca mor anual – numai din cauza fumatului – peste 100.000 de cetateni.

Puteti sta linistiti. Cum si Turcia e tot un fel de Românie (din punctul de vedere al aplicarii legilor zic, ca daca vorbim despre veniturile din turism ei sunt hat, departe!), legea va intra in vigoare la patru luni de la promulgare si apoi publicarea ei in Buletinul Oficial. Mai departe, va exista o perioada de gratie, un fel de tranzitie originala, de alte 18 luni. Iar amenda pentru turcul prins cu pipa-n gura in loc nepermis se aplica de la a doua abatere; prima oara se da un avertisment scris. Suma este de pâna la 50 YTL (circa 29 Euro). De pâna la, adica e negociabila, nu? Si apoi, in tara de origine a bacsisului si a ciubucului, a peschesului si a baclavalei, ce nu se poate rezolva?

Gata, plec sa-mi aprind un Marlboro lights scurt acum, pâna mi se mai permite sa fumez in bucatarie. Ca cine stie ce idee ii poate veni Primei-ministrese a apartamentului in care locuim si ma trimite sa fumez pe balcon! Acum, când temperatura a devenit aproape egala cu cea de afara: cam 13 grade. Minus.

Dan Costinas

This entry was posted on Saturday, January 5th, 2008 at 00:31 and is filed under Sa tesem frumos. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed at this time.