12
Jan

¡SE PUEDE, SÍ: Easy Art.Ro!

   Posted by: Dan   in Cartea de lânga noi

Arte y libros. Bilingüismo y multiculturalidad. Conferencias, debates, interesantes tertulias y conversaciones de sillón. Es lo que ofrece Easy Art.Ro, la única librería rumana de Castellón.

Lasând la o parte slabiciunea mea, bolnavicioasa as putea spune, pentru carti, aceasta stire m-a emotionat si m-a tulburat de-a dreptul, dar m-a si bucurat in aceeasi masura. In Castellón de la Plana, localitate unde traiesc mai multe zeci de mii de români, doi inimosi iubitori de cultura – pe numele lor de botez Jose-Antonio si Adelina – au facut posibila aceasta “minune”, prima librarie româneasca din Spania.

Sunt convins ca nu este o afacere cu profit in adevaratul sens al cuvântului, ca ar fi câstigat mai mult daca ar fi vândut bilete de loterie, saorma sau lichid de frâna, dar consider ca initiativa lor merita tot respectul nostru, dar si sprijin din toate directiile: sponsori, statul român si – mai ales – preturi preferentiale de la edituri. Numai astfel poate fi incurajata deschiderea unor noi oaze culturale si in alte zone cu (din ce in ce mai) multi români.

Pentru cei care doresc sa citeasca mai multe detalii despre prima librarie româneasca din Spania, recomand urmatoarea bibliografie:

1. Pentru cunoscatorii limbii spaniole:
Articolul La fascinación por el saber semnat de Amparo Mestre in editia online a publicatiei SÍ, SE PUEDE – EL PERIÓDICO DE LA INTEGRACIÓN.

2. Pentru noi ceilalti, muritorii de rând:
Excelentul articol A făcut librărie pentru români semnat de Elena Boholţ din Castellón in JURNALUL NATIONAL.

In niciun caz nu intentionez sa contest realitatea: se citeste din ce in ce mai putin; e un adevar global, nu se aplica doar la români si nu am descoperit eu roata in acest moment. Dar conditia necesara, chiar daca nu si suficienta, pentru a mai indrepta lucrurile (in directia pe care noi o consideram ca fiind cea buna) este sa ducem cartile peste tot acolo unde se afla cititori, chiar si potentiali.

Bolnav incurabil de bibliofilie: Dan Costinas

This entry was posted on Saturday, January 12th, 2008 at 00:33 and is filed under Cartea de lânga noi. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed at this time.