14
Jan

Capitala Polului Nord

   Posted by: Dan   in Actualitate

Au trecut deja doua saptamâni de la prima ninsoare mai serioasa de care am avut parte in ultimii ani. Dupa scandalul aferent – ca doar a nins in ianuarie! – mediatizat din toate pozitiile, pe bulevarde se poate circula cumva. In schimb, dezastrul din spatele blocurilor, de pe alei si pe strazile secundare a ramas asa cum am stabilit. Ca-n gara noastra mica, vorba cântecului.

Ma bucur sincer pentru conationalii nostri din centrul si vestul tarii, care nu se confrunta cu troienele indaratnice si huzuresc la cele 10-13 grade Celsius de afara. Dar camasa e mai aproape de piele decât haina, asa incât bucuria imi este maculata de indolenta si incompetenta celor platiti pentru a ne face viata suportabila in conditii grele de iarna. Prognoza optimista spune ca mai avem de indurat vreo trei zile, dupa care va incepe sa creasca temperatura; implicit vom scapa si de nametii inghetati, dupa care vine incalzirea globala care va definitiva procesul de deszapezire.

Am vorbit recent cu un amic proaspat intors dintr-o deplasre la Reykjavik. A vazut ceva zapada pe ici pe colo, minima indurata a fost de -3 grade, dar toate caile de acces, indiferent de marime, erau curatate pâna la asfalt.

Sa se fi mutat capitala Polului Nord la noi si nu am prins eu Breaking news-ul? De mâine voi fi mult mai atent când ies din casa; n-ar fi prea placut sa dau nas in nas cu vreo vulpe argintie infometata, ori un ditamai urs polar care sa ma fugareasca pe banchiza din fata blocului. N-ar avea cine sa ma apere, pentru ca toti pinguinii sunt la Polul Sud, iar cei autohtoni stau la adapost prin birouri sau pe plaja din Dubai.

Dan Costinas

This entry was posted on Monday, January 14th, 2008 at 08:30 and is filed under Actualitate. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed at this time.