Va invit sa sustineti, alaturi de mine, Campania pentru o scriere corecta:

De-a lungul timpului, am întâlnit oameni care din comoditate sau din dorinţa de a fi „cool” foloseau anumite scrieri specifice ale cuvintelor. []

susinpom

This entry was posted on Tuesday, January 13th, 2009 at 02:32 and is filed under Atitudini. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.

3 comments so far

Alin
 1 

Salut Dan !

Sustin Campania pentru o scriere corecta !

Dar sa nu uitam ca limba atat scrisa cat si vorbita este un “organism” viu care se transforma care evolueaza (cate o data involueaza), astfel viteza in care traim cat si aparitia si utilizarea internetului isi lasa amprente irefutabile asupra limbii. Deasemenea a aparut un limbaj specific comunicarilor gen mirc, mess, mail etc. Limbaj care vrem nu vrem s-a incetatenit si este folosit. E bine e rau nu stiu ? !

January 13th, 2009 at 09:40
 2 

@Alin – Daca o sustii, inseamna ca inca nu e totul pierdut, ca esti recuperabil. 🙂

De acord cu e- si in- volutiile de care vorbesti. De asemenea, sunt perfect constient cu viteza si cu amprentele specifice mileniului. Dar de aici si pana la siluirea la care este supusa limba este un pas urias.

Nu zic ca as fi preferat sa vorbim si azi ca pe vremea lui Ion Neculce, total nepotrivit cu spiritul vremurilor. De fapt Limba este doar o conventie. Sa o pastrezi intacta sau chiar sa o invii din morti (cum se intampla azi cu galeza, de pilda) este doar o dovada de etnocentrism. Granita dintre generalizare in limbaj si tendinta de modificare a unei limbi e una foarte vaga.

Eu zic ca nu e bine. Dar nici rau. Este pur si simplu mersul lucrurilor.

January 14th, 2009 at 00:09
 3 

Lumea in care traim a ajuns la o turatie la care se aud doar franturi din fraze intregi, din cauza vitezei. Secolul vitezei lasa amprente asupra limbajului… vrem sa spunem multe in cel mai scurt timp posibil. Poate sistemul actual de comunicare (limbajul) este depasit. Cine stie daca in secolul viitor nu vom comunica cu ajutorul mintii sau a tranzistorilor din microcipuri. Dar, chiar si asa, cred ca ar trebui sa se puna mai mult accentul pe ce spui…dar asta este un proces ce cere un pic mai mult timp, iar noi traim in secolul vitezei, nu-i asa ? Imi place initiativa si o sustin, dar continutul cred ca e mai important decat forma.

January 14th, 2009 at 08:40