4
Feb

Cocktail de creveti (aperitiv)

   Posted by: Dan   in Observator (g)astronomic

Din chicineta spaniola:

Cocktail de creveti (aperitiv)Ingrediente: 250 g de creveti fierti si curatati de cochilie, o salata mica, 100 ml de maioneza, 2 linguri de smântâna, 1 lingura de ketchup, 1 lingurita de zeama de lamâie, un vârf de lingurita de boia dulce si un strop de sos Tabasco.

Mod de preparare: Fierberea crevetilor este cea mai la indemâna metoda, dar acestia pot fi gatiti in mai multe feluri: intr-o cratita cu unt sau ulei, pe gratar, intr-un vas cu aburi sau in cuptor. Va recomand sa gatiti crevetii in cochiliile lor; astfel se protejeaza carnea delicata pe masura ce se gateste si se pastreaza aroma deosebita. Scoateti cochilia si vena dupa ce ii gatiti. Pâna se racesc crevetii, se spala salata, se taie in bucatele si se tapeteaza interiorul paharelor. Intre timp se prepara sosul prin simpla amestecare a ingredientelor de mai sus. In pahare se pune sos ceva mai mult de jumatate si se pastreaza la frigider circa 20 de minute. Se adauga crevetii si se serveste rece.
Pont: Crustaceele se gatesc cu mare grija pentru a nu se intari carnea si a nu-si pierde din aroma. [Clic pe foto pentru imagine la dimensiunea maxima.]

Va doresc pofta buna!

This entry was posted on Wednesday, February 4th, 2009 at 01:07 and is filed under Observator (g)astronomic. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed at this time.