9
Feb

Le Livre de Poche

   Posted by: Dan   in Aniversare, Cartea de lânga noi, P®omo

Initial am vrut sa scriu astazi despre tragedia uciderii românului Marian Cozma, intâmplator un handbalist renumit – ca altfel stirea trecea probabil neobservata; dar si despre dezinteresul mijloacelor de informare pentru stirile din sport. Altele decât cele din fotbal – care se aseamana tot mai mult cu ce vreti dv, mai putin cu o intrecere sportiva reala. Este nevoie de deznodaminte nefericite ca sa vorbim vreo doua zile despre Sport (intâmplator azi despre handbal). Dumnezeu sa-l odihneasca pe Marian Cozma!

Asa ca am renuntat sa ma enervez de luni si voi scrie despre carti, cele de buzunar de asta data.
Pe 9 februarie 1953 s-a nascut colectia “Le Livre de Poche”, o idee sclipitoare a editorului Henri Filipacchi, genial materializata la Librairie générale française, care apartinea, la vremea aceea, de si mai celebra Hachette.

As zice ca initiativa nu a fost tocmai rea, din moment ce in acesti 56 de ani s-au vândut aproape un miliard de carti asa numite de buzunar. Iar notiunea a depasit de mult granitele Frantei: Pocket Book, Taschenbuch, Pocketbok, Pocketboek, Libro de bolsillo, Cartea de buzunar etc.

Câteva recomandari
din ultimele titluri aparute recent la editura Le Livre de Poche:
La Conspiration Darwin
Odette Toulemonde
Mort aux cons
Vos amis les hommes
Le Serment des limbes
L’Origine du mal

La aceeasi editura am dat, cu totul intâmplator, si peste doua carti ale lui Emile-Michel Cioran 🙂 “Le Crépuscule des pensées” (Amurgul gândurilor) si “Sur les cimes du désespoir” (Pe culmile disperarii).

This entry was posted on Monday, February 9th, 2009 at 02:03 and is filed under Aniversare, Cartea de lânga noi, P®omo. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed at this time.