15
Feb

Presa de duminica

   Posted by: Dan   in Revista presei

De la Geneza incoace, ziua a saptea a saptamânii a fost considerata una binecuvântata si sfintita, menita odihnei dupa ce toate lucrurile au fost puse in buna rânduiala de luni pâna sâmbata.
Cu toate acestea, la cafeaua de dimineata ori la siesta de dupa amiaza puteti rasfoi doua – trei ziare proaspete:

Adevarul, 15 februarie 2009

O zi importantă pentru aerul pe care-l vom respira – editorial semnat de Razvan IONESCU
Pentru 99% dintre jurnaliştii români, azi e o duminică obişnuită. Pentru câteva zeci dintre ei, nu. Azi, într-un anonimat de conjunctură, care n-ar trebui să fie şi fatală condiţie istorică a presei române, se ţine a doua Adunare Generală a AJR. Organizaţia a parcurs un an de zbateri pentru clarificarea identităţii şi pentru explorarea propriei credibilităţi în rândul gazetarilor. Cu câteva nume importante implicate în aceste eforturi, precum Cristian Tudor Popescu sau Cătălin Tolontan, AJR îşi consumă azi un moment foarte important. Pentru jurnalişti, pentru ziare, staţii TV sau radio, dar teribil de important şi pentru aerul pe care îl vor respira în viitor telespectatorii, ascultătorii şi cititorii din România. (Cititi articolul)

@

Cotidianul, 15 februarie 2009

Doi români refac traseul din “Toate pânzele sus” – un articol semnat de Ionut DULAMITA
Marius şi Cătălina Albu se antrenează într-o bărcuţă de 10 metri, care a făcut înconjurul lumii, pentru a reconstitui la vară traseul corabiei din romanul “Toate pânzele sus”. Un traseu presărat cu uragane, temperaturi joase şi piraţi. (Cititi articolul)

@

Evenimentul Zilei, 15 februarie 2009

Diversiunea unor analfabeţi – un articol semnat de Florian BICHIR
Exact când Biserica se liniştise – după scârboasa campanie pentru alegerea patriarhului şi cazul Corneanu – nişte băieţi furioşi au găsit un alt motiv de tulburare: paşapoartele biometrice. (Cititi articolul)

@

Jurnalul National, 15 februarie 2009

“LYRA”, 125 DE ANI DE LA PRIMUL CONCERT / Acorduri muzicale în oraşul cu salcâmi – un articol semnat de Luminita CIOBANU
“O vădită înclinaţie spre artă şi, mai ales, spre muzică veţi întâlni ori de câte ori veţi călca pietrele Brăilei. Sunt la Brăila umbre şi lumini ce se împletesc în jocuri pe străzi, pe case şi în pomi în toate combinaţiile posibile, în ritmul unei muzici ascunse, dar sensibil prezente.” (Cititi articolul)

@

Ziua, 15 februarie 2009

Lectura de weekend – trei recomandari semnate de Luana DUSCHKA
MIC DICTIONAR PENTRU INDRAGOSTITI de Xiaolu Guo (RAO, traducerea: Emanuela Soimaru),
CEL PE CARE TI-L DORESTI de Jill Mansell (Leda, traducerea: Liliana Andronache) si
TOTUL DESPRE INTELIGENTA SEXUALA de Kim Cattrall (Litera International, traducerea: Ana Budica)
(Cititi articolul)

(Fragmentele au fost preluate din cotidianele mentionate mai sus, cu respectarea prevederilor Comunicatului CRP privind protejarea drepturilor intelectuale.)

This entry was posted on Sunday, February 15th, 2009 at 01:25 and is filed under Revista presei. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed at this time.