24
Feb

Camionul cu personagii

   Posted by: Dan   in Sa tesem frumos

„Poate conducătorii noştri nu ştiu că şi cititul e o nevoie umană şi că la ţară sunt mulţi cititori aflaţi în mare lipsă de cărţi. Nimeni nu se gândeşte la aceşti oameni.“ ~ Ioan Hangan, poliţist comunitar din comuna Ţaga

Citatul de mai sus nu e vreun fragment dintr-un banc sec. Politistul din comuna clujeana este foarte real si chiar adora sa citeasca si nu se poate lipsi de carti. Noroc cu doamna Doina Popa, directoarea Bibliotecii Judeţene „Octavian Goga“ din Cluj, care a avut o initiativa absolut inedita pentru România: organizarea unui serviciu de biblioteca pe roti!

Se increteste pielea pe mine ori de câte ori citesc de actiuni indraznete cu si despre carti. Oricât de donquijotesti ar aparea ele in plin secol XXI, daca un singur Ioan Hangan – generic vorbind – se bucura de o carte, efortul nu a fost zadarnic. Iar satisfactia, una colosala.

Felicit Cotidianul pentru faptul ca a publicat aceasta stire; excelent articolul lui Viorel Ilisoi: Cititul la ţară, ultima modă: bibliobuzul în regim SMURD.

This entry was posted on Tuesday, February 24th, 2009 at 01:41 and is filed under Sa tesem frumos. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed at this time.