O interesanta Dezbatere EVZ (semnata de Ana ZIDARESCU):

Peste două milioane de români au făcut deja pasul pentru a avea o situaţie financiară mai bună decât ceea ce ar fi putut obţine în România, alegând ţări ca Spania, Italia sau Marea Britanie.
Criza a lovit în ultimele luni economiile multor state europene, considerate, până nu demult, şansa a sute de mii de români. Şomajul a atins cote îngrijorătoare în acele state alese de cetăţenii români pentru a o lua de la capăt.

La rândul său, România este pusă în faţa unor statistici îngrijorătoare: până la finele anului se anunţă la 800.000 de persoane fără locuri de muncă şi nimeni nu poate garanta că situaţia nu va fi şi mai gravă. În acest context, care sunt alegerile pe care românii, atât cei care locuiesc în ţară, cât şi cei care sunt deja plecaţi, le mai pot face, pentru a fi siguri că vor avea un loc de muncă?
[ Cititi aici tot articolul ]

(Fragmentul a fost preluat din cotidianul Evenimentul Zilei, cu respectarea prevederilor Comunicatului CRP privind protejarea drepturilor intelectuale.)

This entry was posted on Saturday, March 28th, 2009 at 04:46 and is filed under Actualitate, Generatia emigrata. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.

5 comments so far

 1 

Nu mai prea pot emigra, vor incepe problemele serioase cu altii imigrand incoace, din Africa, Asia, atunci sa te tii scandaluri.

March 28th, 2009 at 22:59
 2 

In Canada am auzit ca se simte mai putin criza.
Iar Republica Moldova iesise luna trecuta cu “Cea mai stabila economie”.

Sunt si astea 2 variante, nu? 😀

March 29th, 2009 at 01:28
 3 

@Mircea: Curat scandaluri! Nu-s vreun sociolog ori expert in alte stiinte comportamentale, dar zic specialistii ca românii ar fi chiar mai putin toleranti decât italienii…

@Mihai: Da, sunt doua exemple foarte bune. Ca de altfel multe alte perechi de destinatii ideale, ca de exemplu: Nauru si Tuvalu, Kiribati si Aruba, I-le. Pitcaim si Tokelau, Niue ori I-le. Ashmore si Cartier s.a.m.d.

March 29th, 2009 at 02:25
 4 

Cred ca, precum in cunoscutul banc din vremurile de trista amintire, o solutie ar fi ca in loc de…tot ce poti obtine plecand aiurea e sa bei ceai de musetel…La modul serios as zice ca deocamdata, ar trebui sa devenim un pic mai echilibrati si modesti, fara prea multe aspiratii de ordin material…un soi de asceza…utopica, stiu.

March 29th, 2009 at 18:50
 5 

Sau poti, la o adica, sa inlocuiesti ceaiul cu o aspirina…
“Asceza” ar putea (cel putin partial) sa functioneze, dar numai in cazul unor oameni cu un grad mediu spre superior de instructie.

Cred ca urmeaza o perioada interesanta, plina de paradoxuri, mana cereasca pentru cei ce se ocupa de studiul fiziologiei societatii: multi dintre aceia care, cu ani in urma, au ales sa emigreze se vor intoarce, dar se vor simti mai instrainati acasa decat in tara de adoptie. Din varii motive, pe care am sa le dezvolt cu alta ocazie.

March 29th, 2009 at 20:05