25
Apr

Enigma Mogulilor

   Posted by: Dan   in Cartea vinde!

– Banii, ba-banii, pu-pungasule! ~ Mos Costache, din “Enigma Otiliei”

Scriam zilele trecute despre ideea stralucita de a asocia la vânzare publicatiile periodice cu diverse carti si va promiteam ca in urmatoarele opt zile de sâmbata va voi prezenta câte o oferta, asa, doar cu scopul de va indemna sa cititi mai mult si mai bine.

Azi e sâmbata #1; din pacate sunt nevoit sa incep cu prezentarea unui scandal izbucnit de curând intre doua mari trusturi de presa (Intact si Adevarul Holding) care folosesc acest instrument de marketing. Cotidianele in cauza s-au lansat in acuze reciproce feroce legate de publicarea romanului “Enigma Otiliei” de George Calinescu.

Nu stiu, si nici nu ma intereseaza, cine este vinovat sau daca exista vinovati in aceasta disputa. Sunt adeptul onorarii cu sfintenie a drepturilor de autor dovedite, militez pentru respectarea intocmai a legislatiei in vigoare – fie ea româneasca, europeana sau de pe orice alt meridian. Ceea ce mâhneste mai tare este faptul ca o initiativa frumoasa si meritorie este intinata de nesabuinta acestei permanente Goane dupa aur (ramân trist si cu un gust amar ca dupa vizionarea filmului “The Gold Rush” al lui Chaplin).

Repet, nu invinovatesc pe nimeni si nici nu iau apararea nimanui; va las sa decideti singuri cine are dreptate. Daca are. Gasiti mai jos câte doua dintre acuzatiile fiecarei parti:

Varianta «Adevarul»:

‘Enigma Otiliei’, o enigma pentru avocatii lui Felix

Comunicat de presa: Adevarul Holding acuza Antena 1 de practici incorecte

@@

Varianta «Jurnalul National»:

Patriciu – Citeste si ciordeste!

Comunicat CopyRO

This entry was posted on Saturday, April 25th, 2009 at 00:03 and is filed under Cartea vinde!. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.

One comment

 1 

exceptand vinovatia care nu stiu de partea cui e, JN a aruncat cu cuvinte grele si urate asupra celor de la AH.
Putem privi in schimb partea buna a lucrurilor. Romanii au primit o carte buna si ieftina.

April 25th, 2009 at 13:31