15
Jul

Vesnicia din scrum

   Posted by: Dan   in Legende vii

( … ) pornind din Arabia, isi transporta tatal, invelit in smirna, pana la Templul Soarelui, unde il inmormanteaza. Si il cara astfel: intai face din smirna un ou atat de mare cat il poate duce si apoi incearca daca e in stare sa-l ridice. Dupa aceasta isi baga tatal inauntru dupa ce mai inainte a scobit oul, dupa aceea astupa tot cu smirna gaura prin care si-a introdus tatal in ou. Chiar si cu pasarea-tata in ou, greutatea oului nu se schimba. ~ Herodot

Herodot a vazut pasarea Phoenix in Egipt cum sta cocotata pe un curmal. Avea penele de un rosu aprins cu auriu; era mai mare decat un fazan si chiar mai mare decat un paun; avea coada la fel de colorata si o pana de aur care ii asigura stapanului bogatie, casatorie fericita si viata indelungata.
Ea apare in Egipt odata la 500 de ani, din cenusa propriului sau tata, ca sa-si conduca parintele pe ultimul drum. Noua pasare o ingroapa pe cea precedenta, punand restul de cenusa intr-un ou pe care il duce apoi la sanctuarul din Heliopolis.

©2009~D.C. (Clic pe foto pentru imagine marita)

This entry was posted on Wednesday, July 15th, 2009 at 02:21 and is filed under Legende vii. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.

2 comments so far

 1 

Stiu povestea, dar mi-a facut placere sa o recitesc…

July 15th, 2009 at 19:41
 2 

draguta poza.. dvs ati realizat-o?

July 15th, 2009 at 22:14