26
Sep

Cartea vinde – parca mai bine toamna

   Posted by: Dan   in Cartea vinde!

“Cartea este o oglinda: daca cel care se priveste in ea e magar, n-are cum sa vada imaginea unui apostol.”
~ Wystan Hugh Auden

Scriam pe la inceputul verii despre ideea stralucita de a asocia la vânzare publicatiile periodice cu diverse carti si promiteam cu acea ocazie sa va tin la curent cu ofertele, asa, doar cu scopul de va indemna sa cititi mai mult si mai bine. Ce mai e nou?

Biblioteca «Adevarul»: “Trei într-o barcă” si “Trei pe două biciclete” de Jerome K. Jerome, “Vraciul” (vol. I si II) de Tadeusz Dolega-Mostowicz, “Extravagantul Conan Doi” si “De-a baba oarba” de Vlad Musatescu, “Spre Far” si “Orlando” de Virginia Woolf. Urmeaza “Rosu si negru” de Stendhal si “Robinson Crusoe” de Daniel Defoe.

Colectiile «Cotidianul»: “Şoimul rătăcitor * O poveste de dragoste” de Glenway Wescott, “Frankenstein * Un Prometeu modern” de Mary Shelley, “AVENTURA GALACTICĂ. Misiunile NASA” DVD 6.

Jurnalul National: «Biblioteca pentru toti»: “Adela” de Garabet Ibraileanu, “Romante pentru mai tarziu” de Ion Minulescu, “Donna Alba” de Gib I. Mihaescu. Urmeaza: “Viata pe un peron” de Octavian Paler

Va doresc lectura placuta!

Tags: , , , , , , , , , , , ,

This entry was posted on Saturday, September 26th, 2009 at 00:00 and is filed under Cartea vinde!. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.

3 comments so far

 1 

Laudabila initiativa dvs si chiar necesara celor care mai au rafturi goale de completat, la propriu si la figurat. Dar, fara sa neg importanta contributiei acestor ziare, adevaratii intelectuali nu se vor forma doar cumparand aceste titluri. (De altfel am atacat aceasta tema pe blogul meu: Cum sa te dezveti sa fii intelectual)

September 26th, 2009 at 00:44
 2 

Multumesc pentru apreciere.
Nici nu incape in discutie, intelectualii (in adevaratul sens al cuvantului) se formeaza altundeva si altfel. Aici vorbim despre umplerea unor goluri culturale existente, dar si despre posibilitatea de a achizitiona cateva carti la preturi rezonabile – avand in vedere sponsorizarea partiala, contributia de fapt a publicatiilor amintite.

September 26th, 2009 at 12:31
Mica
 3 

Sunt sigura ca indemnul de-a citi “mai mult si mai bine” nu se adreseaza “adevaratilor intelectuali”, cum nici initiativele celor trei ziare mai sus pomenite nu se adreseaza, in primul rand, acestora. Chiar daca pentru “economia” ziarelor e in primul rand o problema de marketing, de eficienta, de realizare a unui profit, efectul e benefic si “maselor”. Pe langa ziarul, de care este, poate, dependent, cititorul cumpara si o carte “de capatai” cu care isi mobileaza (nu doar) rafturile goale, fara sa fie un obisnuit al librariilor. Subiectul poate fi dezvoltat… Cand e vorba de cultura si culturalizare nu conteaza prin ce metode se fac, important e efectul. Bine ar fi daca ar duce si la civilizare.

September 27th, 2009 at 08:46