22
Mar

Maitreyi la Digiplex

   Posted by: Dan   in Al treilea gong, Comunicate de presa, P®omo

PREMIERĂ: Grand Cinema Digiplex anunţă spectacolul cu piesa de teatru Maitreyi, care se va juca pe 27 martie de la ora 19:00, în Sala 1.

Este pentru prima dată când romanul lui Mircea Eliade, “Maitreyi” şi “Dragostea nu moare” – cartea scrisă ca un contraargument de către Maitreyi Devi, se întâlnesc pe scena teatrului românesc şi transpun nu numai o poveste de dragoste imposibilă, ci şi două lumi diferite, exprimate subiectiv prin două puncte de vedere.

Producător: Compania de teatru D`AYA
Dramatizare şi regie: Chris Simion

Distribuţia:
Maia Morgenstern, Maitreyi la vârsta de 60 de ani
Aylin Cadîr, Maitreyi la 16 ani
Vlad Zamfirescu, Mircea Eliade
Doru Ana, Narendra Sen, tatăl lui Maitreyi
Anca Sigartău, Srimati Devi, mama lui Maitreyi
Jasmine Iliescu, Chabu, sora lui Maitreyi
Carla Maria Teaha, Lilu, prostituată
Marius Chivu, Mantu
Radu Micu, Harold
Teodora Garofil/ Mădălina Dorobanţu, servitoarea

This entry was posted on Thursday, March 22nd, 2012 at 00:00 and is filed under Al treilea gong, Comunicate de presa, P®omo. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.

2 comments so far

 1 

Le-am citit pe amândouă la timpul lor și nu știu de ce ultima mi-a lăsat un gust amar, care nu venea din amărăciunea femeii care povestea, ci din faptul că, de dragul ameliorării imaginii personale, mi-a umbrit impresia bună pe care o aveam despre romanul eliadian.

March 22nd, 2012 at 10:48
 2 

Cred că povestea lui poate fi comparată cu un Romeo şi Julieta extrem oriental, cu un final doar trist şi mai puţin tragic, pe când Na Hanyate e doar o reacţie furioasă a “imaginii şifonate”.

By the way, Madame, welcome back! 🙂

March 22nd, 2012 at 23:35