25
Jan

Pretul Branului devine halucinant

   Posted by: Dan   in Mântuirea prin cultura

Curierul National, 26 ianuarie 2007 – un articol semnat de Ionela Neagu-Stanila:

Intr-un an, cota i-a crescut de la 20 la 100 milioane de euro.

Intentia de achizitionare a castelului Bran cu 60 milioane euro de catre Consiliul Judetean (CJ) Brasov nu a facut decat sa creasca pretul monumentului, pe piata fiind vehiculate, in ultima perioada, sume exorbitante. Desi Aristotel Cancescu a declarat, in repetate randuri, ca reprezentantii familiei de Habsburg au facut o prima oferta de vanzare catre CJ Brasov, Ministerul Culturii si Cultelor (MCC) a replicat ca acest lucru este ilegal atat timp cat institutia condusa de Adrian Iorgulescu are drept de preemptiune.

Ieri, informatiile contradictorii in jurul acestei tranzactii au bulversat, din nou, opinia publica. Aristotel Cancescu, presedintele CJ Brasov, a anuntat ca monumentul istoric a fost vandut la incredibilul pret de 100 milioane euro unei “firme de peste Ocean”. Ca sa lamureasca exact situatia, avocatul Corin Trandafir, reprezentantul intereselor familiei de Habsburg in Romania, a declarat ca nu s-a finalizat nicio tranzactie de vanzare a castelului, precizand doar ca a fost retrasa oferta de 60 de milioane de euro facuta CJ Brasov. “Nu a avut loc nicio tranzactie. Evident ca nu s-a vandut inca, trebuie sa trecem prin procedurile de preemptiune cu statul roman. Intr-adevar, am anuntat Consiliul Judetean Brasov ca oferta noastra nu mai este valabila”, a declarat, citat de Mediafax, avocatul Corin Trandafir de la firma de avocatura Rubin Meyer Doru & Trandafir. Totodata, avocatul sustine ca a primit “din strainatate” mai multe oferte de cumparare a Branului. “Am primit mai multe oferte pe care le analizam in prezent, decizia finala urmand sa fie luata in functie de interesele potentialilor cumparatori vizavi de viitorul castelului. Avem oferte mult mai mari de 60 de milioane de euro”, a explicat Corin Trandafir, precizand totusi ca acestea nu depasesc suma de 100 milioane de euro.
Ca sa continue in acelasi “decor”, Aristotel Cancescu a mai precizat, ieri, in cadrul unei conferinte de presa, ca firma de peste Ocean a platit deja un acont pentru a intra in posesia castelului. (Cititi articolul)

(Fragmentul a fost preluat din cotidianul Curierul National, cu respectarea prevederilor Comunicatului CRP privind protejarea drepturilor intelectuale.)

This entry was posted on Thursday, January 25th, 2007 at 22:28 and is filed under Mântuirea prin cultura. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed at this time.