Books, with and for people!

Daca opresti pe strada un cetatean american cu drept de vot si-i ceri o definitie a Curtii cu jurati ori il intrebi despre utilitatea acestei institutii ce functioneaza cu succes pe lânga instantele judecatoresti transatlantice, si nu numai, mai mult ca sigur iti va raspunde:
“Oh my God, of course – Justice, oh yes, done with and for people!”

Subiectul de azi este bookblog.ro si nicidecum vreun element de jurisprudenta americana.
Vazând aseara schimbarea la fata (produsa in pragul aniversarii a trei ani de activitate) a mult apreciatului si indragitului site românesc – cel putin de catre adevaratii iubitori ai lecturii -, mi-am propus sa marchez evenimentul cu câteva cuvinte de pretuire atât pentru initiativa, cât si pentru perseverenta si efortul dovedite in tot acest rastimp.

Pe atoatestiutoarea Wikipedia am gasit o pagina fara multe cuvinte, dar totusi relevanta, despre Bookblog.ro
Citez doar cinci rânduri:
In prezent, bookblog.ro inseamna
* o echipa de 13 oameni
* 1300 de recenzii de carti
* peste 30 de aparitii in presa
* câstigator la categoria “Cel mai bun blog de cultura”, in 2007 si 2008 la Roblogfest

“o echipa de 13 oameni”! – Exact o Curte cu juri standard + Magistratul (care ia decizia, in baza verdictului juratilor)
“1300 de recenzii de carti”! – Media zilnica este supraunitara (extraordinar, dupa parerea mea de umil cronicar)

Iar Bookblog.ro nu inseamna numai recenzii; e mult mai mult decât atât. Va las sa descoperiti singuri fenomenul pâna in cele mai mici detalii. Eu zic ca hainele cele noi ii vin bine si sper sa fie de bun augur.
Ma opresc aici cu laudele ca sa nu li se urce la cap si sa o ia pe aratura.

Dan Costinas

This entry was posted on Friday, February 20th, 2009 at 00:56 and is filed under Mântuirea prin cultura. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.

One comment

 1 

Multumesc de informatie, nu am stiut de acest minunat loc de intalnire. Am pus un link spre el si de la mine de pe blog. Multam fain! O zi buna !

February 20th, 2009 at 10:58