In direct:
“No one needs a vacation so much as the person who has just had one.” ~ Elbert Hubbard

Jurnal de babord, din ciclul: Coclauri si vagauni alese pentru vacanta.
©2009~M.C.&D.C. (Clic pe foto pentru a vedea albumul cu imagini la dimensiunea maxima)

1. Epilog: Atlantic
(Bayonne, Saint Jean de Luz, San Sebastian, Bilbao, Santander)

Les grandes vacances (Epilog)

2. Bilant: Aproape exact
– 2443 km;
– 3 tari;
– 52 localitati;
– 9 minunatii din patrimoniul universal UNESCO;
– 14 cazari in 11 hoteluri diferite;
– cheltuieli: mai putin decat estimarea initiala;
– consum de benzina: si mai putin!
– poate ca putin ravasiti fizic, dar cu creierele excelent “oxigenate”.

Va urma… in 2010!
This entry was posted on Sunday, August 9th, 2009 at 00:00 and is filed under Atlantic 2009, Globe trotter. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.

2 comments so far

Mica
 1 

As completa “bilantul” cu cateva precizari:

* Nu doar ca am cheltuit mai putin decat am estimat initial, dar am ajuns la concluzia ca daca acelasi numar de zile le-am fi petrecut in tara n-am fi cheltuit mai putin si sigur, din pacate pentru turismul romanesc, serviciile oferite n-ar fi fost de aceeasi calitate.
* N-am avut nimic rezervat dinainte, cu atat mai mult cu cat programul a mai fost ajustat din mers, ca doar planul de acasa nu se potriveste cu cel din targ, dar asta n-a fost o problema. Indiferent ca ne-am cazat in hotel de 4 stele sau in “casas rurales” micul dejun era inclus in pret, peste tot am gasit conexiune Wi-Fi tot inclusa in pret si, cu cateva exceptii, parcarea a fost tot gratis.
* As mai adauga ca in cele 15 zile de vacanta am “traversat” cateva secole: de la secolul XII – biserica semirupestra de la Vals (Ariege) si La Cite de Carcassonne, prin secolele XIV-XV – Mirepoix, ca sa dau doar un singur exemplu, pana la secolul XXI – Muzeul Guggenheim din Bilbao.
* In altitudine: ne-am inaltat de la nivelul Mediteranei, la peste 2400 m in Pirinei (Pas de la Casa la granita dintre Andorra si Franta) ca sa coboram din nou pana la nivelul Atlanticului.
* Am trecut de la de temperaturi de aprox. 20 de grade (Pirinei, Atlantic) la peste 44 de grade in comunitatile Castillia y Leon si Castillia la Mancha.
* Obositor fizic, dar relaxant pentru nervii capului! 🙂

August 9th, 2009 at 10:56
 2 

Multumesc pentru complinire.
Ce m-as face eu fara un copilot care demonstreaza atata luare-aminte?!

August 9th, 2009 at 14:21