2
Oct

Doña Elena, Craiasa florilor

   Posted by: Dan   in Arte la superlativ

“Fiecare pictor bun picteaza ceea ce este.” ~ Jackson Pollock

«Dona toamnei» - Elena Bissinger
Marturisesc ca am dat cu totul intamplator peste picturile doamnei Elena Bissinger, pe cand cautam altceva. Si, cum mi-au placut, am decis ca este un moment oportun pentru a ne indrepta putin atentia asupra artistilor plastici contemporani. Cine sunt ei? De unde vin? Si incotro se indreapta? E clar ca sunt multi. Talentati, absolventi de scoli (mai mult sau mai putin celebre) de arta. Unii mai norocosi, altii mai ghinionisti. Singura diferenta dintre ei si clasici este notorietatea. Deocamdata.

Elena Bissinger este bihoreanca prin nastere (v. aici mai multe date biografice) si care, e impresia mea din cele cateva informatii, nu prea a depasit granitele judetului. Tablourile ei, insa, i-au luat-o mult inainte: are peste 400 (patru sute!) de lucrari in colectii particulare din SUA, Canada si Europa. Cu ajutorul portalului picturi.com putem admira 51 de tablouri semnate de aceasta Craiasa a florilor. Este inutil sa va mai spun ca este indragostita patimas de flori; sentimentul razbate din fiecare centimetru patrat atins de penelul artistei.

«Dona toamnei» ©2009~Elena Bissinger
(Click pe foto pentru imagine marita.)

This entry was posted on Friday, October 2nd, 2009 at 00:00 and is filed under Arte la superlativ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.

2 comments so far

Mihaela
 1 

Sunt deja vandute cele care mi-au facut cu ochiu’ ! Ce ma fac?

October 2nd, 2009 at 23:47
 2 

Ii scriem doamnei si o rugam sa picteze repede altele si mai frumoase. 🙂

October 3rd, 2009 at 00:34