Inspirat din primul comentariu de la articolul de ieri, revin cu acelasi subiect din urmatorul motiv:
Sunt aproape sigur (la aceasta ora nu am confirmarea autorului) ca Despre urât si alti demoni. Reflectii si exclamatii nu se mai gaseste de mult in librarii. In afara de faptul ca este o carte care merita cu prisosinta a fi citita la (aproape) orice varsta, chiar si prezentarea facuta de mine devine mai inteligibila din momentul in care faceti cunostinta cu textul. Si atunci am decis sa va ofer un foarte scurt fragment, primele 11 pagini ale cartii, iar in momentul in care voi avea acordul domnului profesor Horia Patrascu am sa revin cu diferenta.

«Gândul este mai real decât faptul. Aşteptarea morţii mă înfioară mai tare decât întâmplarea acesteia. Anticipată, o nenorocire este cu mult mai greu suportabilă decât realizarea ei. La fel, o bucurie este mai intensă închipuindu-mi un eveniment fericit faţă de aceea încercată la producerea lui. Rememorată, viaţa îmi apare cu mult mai vie decât atunci când am trăit-o în prezent. Remuşcarea ne dezvăluie culpa ascunsă într-o acţiune pe care am săvârşit-o fără nici o strângere de inimă.»
[ Cititi aici fragmentul ]

P.S. In mod exceptional saptamana aceasta, Versurile de joi vor fi publicate… vineri!
P.P.S. Cu scuzele de rigoare, trebuie sa modificam din nou data: Versurile de joi vor aparea doar sambata!
UPDATE: Am primit acordul autorului sa public in Zia®ul de la 5 fragmente din carte.

This entry was posted on Thursday, October 15th, 2009 at 00:35 and is filed under Carti sub lupa, Fragmentarium. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.

One comment

Lady Bi
 1 

Am citit 11 pagini.
Acum vreau cartea cu atat mai mult.

October 15th, 2009 at 02:08