Continuăm Los cursos intensivos de español, după deja celebra metodă originală “Sonríe y aprende”.

Azi la Scoala de duminica:
Lectia 8 din cursul de spaniola pentru incepatori, “Tengo una pregunta para usted”

Si un gato cae siempre de pie, y una tostada con mantequilla cae siempre por el lado en que esta untada, ¿que pasaria si le atas a un gato en la espalda una tostada con la mantequilla hacia arriba y luego lo tiras al aire?

This entry was posted on Sunday, February 28th, 2010 at 00:00 and is filed under Escuela dominical. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.

12 comments so far

 1 

If blindness enhances the hearing, does that mean a blind and deaf person hears better than the average ?

February 28th, 2010 at 00:28
 2 

Dull-witted question, even more stupid than mine, don’t you think? 😀

February 28th, 2010 at 00:48
 3 

Mie-mi pare cu iz de sofism întrebarea ta, Sir Dan… Ca aia cu ursul şi şiretul.

February 28th, 2010 at 15:07
 4 

Ai dreptate, de la Protagoras incoace, in ultimii 2500 de ani am tot incercat sa ne impunem sofismele pe piata, cu mai mult ori mai putin succes. 🙂
Ce-i cu ursul si cu siretul? Chiar nu stiu.

February 28th, 2010 at 15:13
Solomon
 5 

Domnule Dan! Credeţi că e corectă replica dv. la comentariul d-lui Geko? Oare va mai urmări “ziarul” pe viitor? Mă îndoiesc.

February 28th, 2010 at 23:17
 6 

Sunt sigur ca-l va citi si pe viitor, cu si mai multa ravna.
Dl. Geko are un simt al umorului foarte sanatos (
insane but healthy – dupa cum singur il caracterizeaza!); v. aici nenumarate exemple. 🙂

March 1st, 2010 at 02:13
 7 

De ce nu raspunde nimeni la intrebare?
E foarte important!

Sa o luam logic:

a) Pisica aterizeaza mereu in picioare;
b) Potrivit legilor lui Murphy painea cade mereu cu partea unsa in jos;

Variantele mele de rezolvare a ecuatiei:

1.Daca lipim painea pe spatele pisicii, probabil ca prima, din cauza consistentei, se va rupe in bucati, se va dispersa in aer, astfel pisica va putea ateriza linistita in picioare;
2. Daca lipim felia de paine cu scotch, banda adeziva, sau leucoplast, tind sa cred ca situatia nu se va modifica foarte mult;
3. Cel mai probabil, ar fi bine sa prajim felia de paine, inainte sa o atasam pisicii, ca sa capete o oaresce consistenta, si in loc de “super-glue”, banda (metodele traditionale), sa recurgem la niste pioneze, care sa fixeze in mod eficient bucata de paine, sau si mai bine! – niste cuie cu surube. Astfel contraditia noastra poate avea loc.

Ramane de aflat insa raspunsul la intrebarea care ne macina pe toti: Daca pisica aterizeaza mereu in picioare, iar felia de paine cu unt mereu pe partea unsa, cum va ateriza o pisica ce are pe spate o felie de paine unsa (cu untul spre exterior) batuta in cuie cu surube?

Daca aplicam legile din fizica, cum ar fi cea a gravitatiei, in mod evident, pisica va “bate” painea. Dar haideti sa fim mai inventivi! D-l. Costinas a avut amabilitatea sa ne puna mintea si imaginatia la treaba prin aceasta intrebare enigmatica!

March 1st, 2010 at 16:56
 8 

Aceasta-i intrebarea!

March 1st, 2010 at 17:03
 9 

@Oana

Mai există câteva variante:

1. Pisica linge untul de pe pâine înaintea efectuării experimentului. Rezultat: experimentul devine irelevant.

2. Pisica refuză să se arunce în gol pentru a ne satisface nouă curiozitatea. (“Duceţi-vă dracu’ cu pâinea voastră cu tot. Daţi-mi să ling untul, apoi lăsaţi-mă să dorm.”, zice ea.) Rezultat: experimentul devine irelevant.

3. Încercăm să aruncăm pisica cu forţa. Pisica se opune, ne scuipă vârtos, ne zgârie până la sânge, linge untul de pe pâine şi apoi se culcă. Rezultat: experimentul devine irelevant.

4. Anesteziem pisica, pentru a o pune în imposibilitatea de a repeta figura cu scuipatul şi cu zgâriatul de la #3. O aruncăm. Pisica, leşinată fiind, nu-şi poate aduce contribuţia reflexă la corectarea traiectoriei imprimate forţat. Rezultat: experimentul devine irelevant.

5. Trezim pisica. Îi dăm să lingă untul. O rugăm frumos să coopereze la realizarea acestui experiment vital pentru bunăstarea şi fericirea întregii omeniri. Ea zice “nu” şi se culcă. Rezultat: experimentul e imposibil.

Concluzie: omenirea se va bălăci veşnic în sărăcie şi nefericire.

March 2nd, 2010 at 01:07
 10 

Variantele 1-5 parca sunt, mai degraba, fantezii gen Orson Scott Card.

March 2nd, 2010 at 01:13
Solomon
 11 

Măi, cât consum de inteligenţă, timp şi energie umană şi electrică şi alte consumuri -care şi câte or mai fi fiind-pentru o felie de pâine “untada” şi o nenorocită de mâţă.

March 2nd, 2010 at 17:14
 12 

Asta ziceam si eu, un Om incearca sa-i invete spaniola si ei…cu musca la arat.
P.S. Vedeti, dle. Solomon ca a revenit dl. Geko, ca nu a luat-o prea personal?

March 2nd, 2010 at 17:23