Biertan

Biertanul face parte dintre primele asezari germane din Transilvania fiind cuprins în cele doua “Scaune” (Medias si Seica) în Diploma Andreeana din 1224.

Prima atestare a numelui sau dateaza din 1283, într-un document privind impozitele cerute de Capitalul Catolic din Alba Iulia preotilor catolici din comunitatile sasesti.
Ca orice asezare saseasca, avea organizare urbanistica, remarcându-se stilul franconic al sirurilor de case în jurul unei piete centrale, deasupra careia se înalta o impunatoare biserica-cetate.

This entry was posted on Sunday, January 21st, 2007 at 22:01 and is filed under România fotogenica. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.

One comment

Edy
 1 

Imaginea nu este din Biertan, ci din Cârța (46 km est de Sibiu), și reprezintă peretele vestic al bisericii fostei abații cisterciene. Nu are nici cea mai mică legătură cu Biertanul, aflat la cca. 40 km mai la nord (în linie dreaptă). Aici (la Cârța) este vorba de o mănăstire, pe când la Biertan, cum bine este menționat în text, se află o biserică-cetate – două lucruri total diferite…

May 15th, 2010 at 14:01