24
Jan

Presa de duminica

   Posted by: Dan   in Revista presei

De la Geneza incoace, ziua a saptea a saptamânii a fost considerata una binecuvântata si sfintita, menita odihnei dupa ce toate lucrurile au fost puse in buna rânduiala de luni pâna sâmbata.
Cu toate acestea, la cafeaua de dimineata ori la siesta de dupa amiaza puteti rasfoi doua – trei ziare proaspete:


Adevarul, 24 ianuarie 2010

”Poliţist, adjectiv” – cele mai multe premii la Gala Best Film Fest 2010 – articol semnat de Alina VASILE
”Problema cu publicul român care nu vine la filmele româneşti este, de fapt, o falsă problemă. Noi facem filme care ne interesează şi care interesează acea parte de public care vede filmul ca o artă, nu ca un loc unde sparge seminţe”, a declarat Porumboiu, după ce şi-a primit distincţiile.~ Cititi articolul

@

Cotidianul, 24 ianuarie 2010

Anthony Hopkins, pictorul – articol semnat de Iris MATEESCU
Luna viitoare se deschide expozitia sa de picturi la Londra, urmata de o alta in Edinburgh. In ultimii ani, actorul in varsta de 72 de ani a devenit un pic de personaj renascentist. In 2007 a scris si a regizat un film – “Slipstream”. Iar anul trecut a compus muzica. ~ Cititi articolul

@

Evenimentul Zilei, 24 ianuarie 2010

130 de ani de masonerie – articol semnat de Florian BICHIR
Alţii cred în scenarii apocaliptice, în acea „hidră iudeo-masonică”, o fac vinovată de toate relele din lume, vorbesc de planurile diabolice de a cuceri lumea sau alte baliverne. În funcţie de părerea şi educaţia dumneavoastră, le puteţi spune „La mulţi ani!” sau să-i blestemaţi! ~ Cititi articolul

@

Jurnalul National, 24 ianuarie 2010

Înţelepciunea Lumii Vechi – articol semnat de Loreta POPA
O lume fără carte, fără o publicaţie ar determina lucrurile să fie simple. Chiar nepermis de simple. De aceea, filmul lui Alejandro Amenabar despre Biblioteca din Alexandria, “Agora”, care a avut premiera în România la 22 ianuarie, nu poate fi decât binevenit. ~ Cititi articolul

(Fragmentele au fost preluate din cotidianele mentionate mai sus, cu respectarea prevederilor Comunicatului CRP privind protejarea drepturilor intelectuale.)

This entry was posted on Sunday, January 24th, 2010 at 02:20 and is filed under Revista presei. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.

4 comments so far

 1 

Citit şi azi presa. Altceva nu mă interesează din celelalte ştiri. Mulţumesc! 🙂
Hopkins, interesant personaj. L-a jucat şi pe Picasso…

January 24th, 2010 at 14:42
 2 

1. Scopul scuza mijloacele. Cu placere. 🙂
2. Da, cred ca de la Picasso i se trage: Only his passion for women could rival his passion for painting. 8! – ca sa le amintesc doar pe cele de care se stie.

January 24th, 2010 at 15:20
 3 

Bine că nu i se trage nimic de la “Tăcerea mieilor”!

January 24th, 2010 at 18:39
 4 

Asta n-o vom sti niciodata, daca nu cumva a ramas cu unele sechele:

The Silence of the LambsHannibal Lecter: First principle, Clarice: Simplicity. Read Marcus Aurelius. Of each particular thing ask: what is it in itself? What is its nature? What does he do, this man you seek?
Clarice Starling: He kills women…
Hannibal Lecter: No. That is incidental. What is the first and principal thing he does? What needs does he serve by killing?
Clarice Starling: Anger, social acceptance, and sexual frustrations, sir…
Hannibal Lecter: No! He covets. That is his nature.

January 25th, 2010 at 02:56