Din chicineta valenciana:
Ingrediente (pentru 6 persoane): o ceapă, două-trei sardine, trei-patru roşii, un ardei verde şi unul roşu, o căpăţână de usturoi, o jumătate de linguriţă de sare, ½ kg. de “morralla” (amestec de crustacee şi moluşte mici, special preparat pentru un astfel de meniu), o linguriţă de boia, 250 ml ulei de măsline, o sepie medie, ½ de calamar, 12 creveţi, scoici negre, ½ kg. de fidea (Nr.1), zeama de la o felie de lămâie şi câteva picături de şofran.
Mod de preparare: Se prepară o supă din peşte şi zarzavaturi; după ce este gata, se strecoară. Într-un vas întins (preferabil unul special pentru paella) se pune uleiul de măsline şi se prăjesc puţin fideaua împreună cu ceapa tocată. Când încep să prindă culoare, se adaugă ardeiul (prăjit separat), usturoiul şi roşiile. Se amestecă bine. Pentru culoare, puteţi picura puţin şofran. Se adaugă supa, calamarul şi sepia (tăiate în bucăţi mici) şi se lasă la fiert. Când este aproape gata, se adaugă creveţii curăţaţi şi scoicile. Se serveşte caldă, eventual cu Alioli. […Clic pe foto…]
Vă doresc poftă bună!
3 comments so far