5
Jul

Gazpacho

   Posted by: Dan   in Observator (g)astronomic

Din chicineta andaluză:

Gazpacho andaluzIngrediente (pentru 4 persoane): un kilogram de roşii bine coapte, o ceapă roşie, un castravete mediu, un ardei gras roşu, un căţel de usturoi, o jumătate de linguriţă de sare, o jumătate de pahar cu oţet din vin roşu, o jumătate de pahar cu ulei de măsline şi zeama de la o felie de lămâie.

Mod de preparare: Roşiile, castravetele şi ardeiul se curăţă foarte bine, inclusiv de seminţe; se toacă toate legumele foarte mărunt, apoi se pasează cu blenderul. Când se obţine consistenţa unei paste, e gata; uleiul, oţetul, zeama de lămâie şi sarea se adaugă la sfârşit. Se serveşte foarte rece, preferabil cu crutoane. Gazpacho nu trebuie să lipsească din meniul zilelor toride; e plăcut la gust, răcoritor şi, în plus, aduce un aport important de minerale şi vitamine.

Vă doresc poftă bună!

This entry was posted on Monday, July 5th, 2010 at 12:00 am and is filed under Observator (g)astronomic. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.

2 comments so far

Mica
 1 

Si un gazpacho andaluz (lectia de spaniola!)

July 5th, 2010 at 6:13 am
 2 

Fiecare cu reţeta proprie.
Important e rezultatul. Poftă bună!

July 5th, 2010 at 9:02 am