30
Aug

Ultima strigare: “Arbori sălbatici”

   Posted by: Dan   in Concurs, P®omo

De la Adam şi Eva încoace, milioane de copaci celebri şi-au câştigat locuri binemeritate în istorie: pomul cunoaşterii binelui şi răului, platanul lui Hipocrat, gorunul lui Horea, “Bradul” lui Alecsandri, teiul lui Eminescu, livada cu vişini, “Gorunul” lui Blaga, coroanele nepieritoare ale lui Macedonski, frunzişurile lui Nichita, copacul din Brooklin al lui Betty Smith şi “Copacul” lui John Fowles, ca să amintesc aici doar o infimă parte din lista ilustrelor plante lemnoase încoronate.
Din lemnul lor au construit romanii poduri şi vikingii corăbii, Robin Hood arcuri şi Stradivari viori; din pulpa celulozică se face hârtia, iar la umbra frunzişului ne tragem sufletul în lunile toride. Noi toţi suntem trecători prin astă lume, doar ei – arborii – sunt veşnici; în principiu despre aceasta este vorba în concursul de faţă: eternitate vegetală! Mai multe detalii aici: Simeza de la 5: “Arbori sălbatici”

Concurs: «Arbori sălbatici»Mulţumesc celor zece concurenţi care mi-au trimis deja fotografiile pentru concurs; vă reamintesc că mai sunt numai 48 de ore până la vernisaj (1 septembrie, ora 00.00). Chiar şi după acest termen, vă mai puteţi înscrie până pe 2 septembrie, la aceeaşi oră 00.00, prin trimiterea imaginilor la binecunoscuta adresă:

În pofida înţelepciunii populare, de data aceasta cred că merită să veniţi la pomul lăudat; nu neapărat cu sacul, e suficient dacă aduceţi una sau două poze.

Vă doresc tuturor mult succes! şi vă reamintesc cele câteva (foarte puţine) reguli de participare:
– maxim două imagini de concurent;
– obligatoriu originale;
– obligatoriu titlu;
– termen de trimitere: 1 septembrie 2010, ora 24.00;
– expunere: 1-7 septembrie;
– jurizare: 8-11 septembrie;
– important: autorii vor fi “anonimi” până după etapa de jurizare.
COPYRIGHT: Participanţii trebuie să fie (şi rămân) proprietarii tuturor drepturilor asupra fotografiilor înscrise în concurs. Zia®ul de la 5 nu îşi asumă nicio răspundere privind eventualele încălcări ale dreptului de autor. Responsabilitatea revine în mod exclusiv participanţilor care au trimis lucrările.

This entry was posted on Monday, August 30th, 2010 at 00:00 and is filed under Concurs, P®omo. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.

10 comments so far

Mica
 1 

August 30th, 2010 at 09:32
 2 

Aşteptăm cu nerăbdare fotografiile. 🙂 Ca să le dai o sarcină mai dificilă celor ce vor vota, a-i putea să amesteci fotografiile. Adică să nu vină în ordine: 2 ale mele, apoi 2 de la X, 2 de la Y etc. Ci ceva de genul: 1 de la mine, 1 de la Y, 1 de la Z, 1 de la mine, 1 de laX, s.a.m.d. Ai înţeles ce am vrut să spun (sper ). Pentru că la ultimul concurs se succedau câte 2 şi dacă cineva recunoaşte fotografia lui X îi va veni uşor să-şi dea seama şi care e a doua. Sper că nu te-am zăpăcit de tot. 🙂 Era o idee.

August 30th, 2010 at 19:17
 3 

Aaaaa… şi să ne spui câte avem dreptul să votăm. Numai una sau două? Sau poate trei? 😉

August 30th, 2010 at 19:19
Mica
 4 

@Carmen Negoita:
Gand la gand cu bucurie. Exact, exact asa am propus si eu, deci “aprob pozitiv” ideea. 😉
Sper ca si-o insuseste si “redactia”. 😉

August 30th, 2010 at 19:47
 5 

MOTTO: « Bine că sunteţi voi deştepte! »

Ceea ce spuneţi aici, spuneţi bine, are şi logică (culmea!), dar nu aveţi în vedere câteva aspecte tehnice cu care mă confrunt: în cel mai fericit caz, ambele fotografii ale unui autor au aceleaşi dimensiuni, ceea ce conduce la situaţia că am mai multe formate decât expozanţi! Deşi, din motive de aşezare în pagină, toate imaginile vor avea aceeaşi lăţime (şi printr-un simplu clic se va ajunge la exemplarul original trimis de autor), nu pot interveni asupra raportului înălţime/lăţime astfel încât dimensiunile să fie identice.
În calitatea mea de custode al acestei expoziţii, mă văd pus în situaţia inedită de a împăca mai multe capre cu şi mai multe verze: 1) de a prezenta fotografiile astfel încât să le pun la maxim în valoare potenţialul artistic; 2) să le expun păstrând totodată secretul asupra numelui autorilor; 3) să le “montez” pe pagină astfel încât să atragă privirea vizitatorilor; 4) etc.; 5) şi aşa mai departe…

În ceea ce priveşte sistemul de vot, încă nu am decis dacă va fi: a) unul electronic de tip scrutin, după modelul Vox Populi, cu o singură/mai multe variantă/e de răspuns; sau b) se va vota prin e-mail. Iau în calcul inclusiv solicitarea de a puncta toate fotografiile, de pildă prin ordonarea lor într-o succesiune a preferinţelor. Sau invers.
Din fericire, asupra modului de jurizare încă mai am timp să reflectez; vă aştept părerea şi în această problemă delicată.

August 30th, 2010 at 22:14
 6 

“Iau în calcul inclusiv solicitarea de a puncta toate fotografiile, de pildă prin ordonarea lor într-o succesiune a preferinţelor” = o variantă pe care o susţin… e foarte bună ideea.

August 30th, 2010 at 22:48
Mica
 7 

Normal ca suntem dashtepte! Ce dovada mai mare vrei decat aceea ca bantuim pe Zi@r? 😉
Cat despre modul de prezentare a exponatelor, sunt convinsa ca gasesti tu o solutie, ca nu dejeaba te dai dashtept :)), astfel incat in final sa castige “creatia” si nu “creatorul”.
In privinta jurizarii, propun 10 puncte de votant pe care le poate imparti la max. 5 exponate.
Alte propuneri?

August 30th, 2010 at 22:53
 8 

MOTTO: Ma bag si io in vorba, ca sunt si io dăsteapta! 😆

Cred ca voturile ar trebui limitate cumva – mie mi-ar fi tare greu sa intocmesc un clasament pentru mai mult de 10 fotografii…

August 31st, 2010 at 06:49
 9 

Cum si eu ma consider dashteapta, propun urmatorul sistem de vot: imi dati mie din start zece puncte si celorlalti mai putine. ;))

August 31st, 2010 at 12:25
 10 

Eu propun sistem de vot tip “Vox Populi”. Cu siguranta vor participa mai multi cititori la vot, decat prin e-mail. unde este solicitat mai mult efort fizic.

August 31st, 2010 at 16:24