29
Sep

Alioli – sos de usturoi

   Posted by: Dan   in Observator (g)astronomic

Programat:
Din chicineta spaniolă:

Alioli - sos de usturoiIngrediente: 6 căţei de usturoi, o jumătate de linguriţă de sare, 250 ml ulei de măsline, câteva picături de zeamă de lămâie.

Mod de preparare: Se mărunţeşte usturoiul împreună cu sarea, manual sau cu ajutorul unui robot de bucătărie, apoi se adaugă treptat uleiul mestecându-se încontinuu. Se formează o pastă din ce în ce mai consistentă. Gata, acesta este sosul; dacă doriţi să-l rafinaţi cu o maioneză, înainte de a începe să turnaţi ulei, amestecaţi un gălbenuş de ou (la temperatura camerei) cu usturoiul pisat. Atenţie! Amestecaţi cu grijă şi continuu, ca să nu se “taie” maioneza. Se serveşte rece, împreună cu pâine prăjită, cartofi fierţi, prăjiţi, la cuptor sau cu orice fel de carne sau legume. [Clic pe foto.]

Vă doresc poftă bună!

This entry was posted on Wednesday, September 29th, 2010 at 00:00 and is filed under Observator (g)astronomic. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.

2 comments so far

 1 

Wow! Miroase a friptură, azi, pe blogul tău! 🙂 Cu sos de usturoi, evident. 🙂

September 29th, 2010 at 10:56
 2 

Da, de regulă ieşim la picnic miercurea. 🙂 Cu usturoi cu tot, evident. 🙂

September 29th, 2010 at 23:23