Programat:
Datorită unei deplasări fortuite de, sper eu, maxim 30 de ore într-o zonă în care mă îndoiesc că aş putea pretinde acces nelimitat la o conexiune internet, vă propun un respiro de vreo două zile. Dar nu chiar de tot; aşa că pentru astăzi şi mâine programez să apară câte un articol. Luaţi de vă îmbiaţi şi dedulciţi-vă, pe săturate, la comentarii.
Tocană de cartofi ©2010 ~ Geko’s Attic
Ingrediente: 1 kg carne de porc, mai grăsuţă; 2 kg de cartofi, preferabil roşii; 2 sau 3 cepe medii, preferabil roşii; o lingură de untură (sau o ceaşcă de ulei); un pahar de vin alb, sec; sare, piper, boia dulce, cimbru, tarhon, pătrunjel.
Mod de preparare: Ceapa o căleşti în untură. Apoi pui şi carnea la rumenit.
Stingi cu un pahar de vin alb sec şi cu un pic de apă.
Acoperi oala şi o laşi la foc mic până se pătrunde carnea.
Cartofii, tăiaţi cuburi sau felii şi frecaţi cu sare, ca să nu se înmoaie, îi aşezi peste carne. Pui şi nişte piper, cimbru şi o lingură zdravănă de boia dulce.
Completezi cu apă, dacă e nevoie, ca să aibă cartofii în ce să fiarbă.
Dar ai grijă ! Mai bine pui mai puţină şi mai adaugi pe parcurs, decât să fie prea multă şi să iasă mâncarea prea lungă.
Dai oala la foc mic vreo 40 de minute, până s-au fiert cartofii.
Stingi focul, pui un pic de tarhon şi mult pătrunjel tocat, acoperi oala şi o laşi un pic să se odihnească.
Merge bine cu ceapă roşie şi cu murături.
[Dacă, din orice motive întemeiate, nu doriţi să gătiţi cartofi taman astăzi, într-o frumoasă zi de sâmbătă, clic pe foto pentru alte reţete din Colţul mâncăului nostalgic.]
În orice caz, vă doresc poftă bună!
3 comments so far