20
Jun

Presa de duminică

   Posted by: Dan   in Revista presei

De la Geneză încoace, ziua a şaptea a săptămânii a fost considerată una binecuvântată şi sfinţită, menită odihnei după ce toate lucrurile au fost puse în bună rânduială de luni până sâmbătă.
Cu toate acestea, la cafeaua de dimineaţă ori la siesta de după amiază puteţi răsfoi două – trei ziare proaspete:


Adevărul, 20 iunie 2010

Omenirea va dispărea în următorii 100 de ani, susţine un om de ştiinţă australian – articol semnat de Alina VASILE
“Vom avea aceeaşi soartă ca şi populaţia de pe Insula Paştelui”, spune el. “Schimbările climatice sunt doar la început, dar vedem deja schimbări remarcabile în ceea ce priveşte vremea. Aborigenii au arătat că, fără ştiinţă, fără producerea de dioxid de carbon şi încălzirea climei, au putut supravieţui pentru 40.000-50.000 de ani. Însă lumea nu poate. Specia umană va merge probabil pe acelaşi drum cu multe alte specii pe care le-am văzut dispărând.~ Citiţi articolul

@

Cotidianul, 20 iunie 2010

Angela Gheorghiu – O divă pe culmi – articol semnat de Magdalena POPA BULUC
Filmul “Tosca”, în care a jucat şi a cântat alături de Roberto Alagna, o face nemuritoare. Are un succes de vânzări de invidiat. La fel ca CD-urile, cu vocea ei excepţională. Trezeşte mereu furtuni pe scenele unde cântă. A fost, de altfel, desemnată şi cea mai capricioasă cântăreaţă. Angela Gheorghiu este argintul viu, ziarele punând pe prima pagină conflictele ei din lumea Operei. ~ Citiţi articolul

@

Evenimentul Zilei, 20 iunie 2010

Picturile rupestre din Apuseni, ferite de publicul larg şi de vandali – articol semnat de Andreea DOGAR
În total, s-au descoperit în jur de zece figuri de animale, printre care un bizon, un cal, posibil o felină, unul sau două capete de urs şi doi rinoceri. Toate sunt de culoare neagră şi au fost făcute de oamenii preistorici cu ajutorul cărbunelui. ~ Citiţi articolul

@

Jurnalul Naţional, 20 iunie 2010

“Romanele poliţiste scrise de femei se deosebesc de cele scrise de bărbaţi” – articol semnat de Cristiana STAMATESCU
Întotdeauna urmez acelaşi plan de lucru. Alcătuiesc un rezumat foarte solid în care fiecare capitol are un început, un cuprins şi un sfârşit. Şi asta durează aproape la fel de mult cât scrierea cărţii, fiindcă mă documentez mult pe parcurs. Aşa că în final pentru mine nu există surprize! ~ Citiţi articolul

(Fragmentele au fost preluate din cotidianele menţionate mai sus, cu respectarea prevederilor Comunicatului CRP privind protejarea drepturilor intelectuale.)

Tags:

This entry was posted on Sunday, June 20th, 2010 at 00:00 and is filed under Revista presei. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.

5 comments so far

Mica
 1 

Reprezentativa de handbal masculin a României s-a calificat la Campionatul Mondial din 2011, după ce a învins, sâmbătă, în deplasare, selecţionata Rusiei, cu scorul de 37-32 (16-13), în manşa retur a barajului, după ce în tur pierduse cu scorul de 28-32. (sursa: TVR)

June 20th, 2010 at 15:20
 2 

Mulţumim comentatoarei sportive Mica pentru inspirata completare! 🙂

June 20th, 2010 at 16:36
 3 

Normal, Solidarność! 😀
Până să avem comentator sportiv, această rubrică “scana” exclusiv evenimentele culturale…

June 20th, 2010 at 18:01
Mica
 4 

E chiar pacat de la Cel de Sus sa ai o asemenea performanta si sa n-o evidentiezi. Ca sportul asta, handbalul, multa faima ne-a adus. Avem INCA legende vii, unele/unii punand zdravan umarul (si) la actualele perfomante.

Doar gimnastica a reusit sa ne aduca mai multa glorie (publicitate/reclama/promovare!!!).
Ocazie cu care (re)amintesc ca Octavian Bellu + Mariana Bitang au revenit acolo unde le sta cel mai bine, adica la coordonarea lotului de gimnastica feminina.
Performantele lor anterioare nu-s de colo!

June 20th, 2010 at 20:58
 5 

— Mda, mormăi mogulul şi îşi umplu din nou pipa Baskerville cu tutun proaspăt înainte de a se adânci în lectura ziarului de seară. Mirosul cernelii tipografice exercita asupra lui o atracţie irezistibilă.

June 20th, 2010 at 21:39