Citatepedia a depăşit 300.000 de citate în 37 de limbi

Chiar la finalul anului 2013, proiectul online Citatepedia a trecut pragul a 300.000 de citate, confirmând încă o dată statutul de cea mai mare bază de date cu citate din România şi una dintre cele mai mari din lume.

Proiectul online Citatepedia, găzduit pe site-urile www.citatepedia.ro (pentru română), www.citatepedia.com (pentru engleză) şi www.citatepedia.net (pentru alte limbi), îşi continuă evoluţia spectaculoasă. Chiar la finele lui 2013, printr-un efort colectiv, contorul a trecut peste 300.000 de citate în 37 de limbi, o performanţă cu care nu se pot mândri multe site-uri de profil din lume.

La această performanţă au contribuit voluntar aproape 4 mii de persoane, pe parcursul celor 8 ani şi jumătate de existenţă a proiectului. Este o modalitate de a împărtăşi idei într-un spaţiu multicultural, de a oferi teme de meditaţie şi momente de încântare celor ce au câteva minute pentru cultură.

Succesul proiectului este confirmat şi de audienţa care atinge jumătate de milion de vizitatori unici/lună. Cum, cel puţin deocamdată, marea majoritate a audienţei este vorbitoare de limba română, dar proiectul promovează traducerile şi multilingvismul, Citatepedia reprezintă şi un mecanism de promovare a culturii române în lume şi de a face mai accesibile (uneori în premieră) valori universale în România.

Ca un dar pentru performanţele realizate, Crăciunul a adus la Citatepedia un server nou, de câteva ori mai rapid. În aceste condiţii, este de aşteptat ca anul acesta să fie substanţial depăşite toate recordurile anterioare.

Citatepedia este o bază de date cu citate, prezentă online şi construită de voluntari. În acelaşi timp, site-ul www.citatepedia.ro reprezintă unul dintre cele mai accesate portaluri culturale româneşti. Proiectul este susţinut de Asociaţia Culturală Citatepedia şi se extinde internaţional din ce în ce mai mult.

This entry was posted on Tuesday, January 7th, 2014 at 00:03 and is filed under Citatepedia, Comunicate de presa, Editie speciala, Eveniment. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.

2 comments so far

 1 

“Ca un dar pentru performanţele realizate, Crăciunul a adus la Citatepedia un server nou, de câteva ori mai rapid. În aceste condiţii, este de aşteptat ca anul acesta să fie substanţial depăşite toate recordurile anterioare”.

Sa se implineasca asteptarile!

January 9th, 2014 at 18:04
 2 

Să fie!
Mulţumesc de vizită.

January 10th, 2014 at 00:17

One Trackback/Ping

  1. Salut Citatepedia şi la mai mare! | Călin Hera. PA-uri şi mirări    Jan 07 2014 / 11am:

    […] care alimentează Citatepedia cu texte – Trafic de aproape 500.000 vizitatori unici/lună Găsiţi aici comunicatul […]